Sunday, November 22, 2009

Sunyi.....sepi




Ini la kali pertama aku berada di bumi KUIS yg begitu sunyi dari suara2..minggu ni midsem break bagi warga KUIS. Bagi yg memang suka blk,time ni la waktu paling gembira.semua bungkus barang balik macam dah xanak kembali ke KUIS ni.

Tapi lain diriku ni..sem ni adalah last sem buat aku menuntut ilmu di KUIS ni..jadi aku ambil keputusan nak menyambut hari raya aidiladha tahun di bersama pelajar2 foreigner di KUIS ni..mungkin susah bagi diriku untuk tidak berhari raya bersama keluarga di kampung. Tapi aku tetap kuatkan semangat walaupun seorang demi seorang member aku mengilit beg pulang ke halaman masing2.

Baru aku terasa bagaimana perasaan pelajar2 foreigner bila melihat budak2 malaysia bleh kampung..berhari raya plak 2.kawan akau dari kemboja,sarosad dan salim seperti sdh kalis dgn keadaan ni.

Hari ni ahad 22/11/09, bangunan BOT ni bagai bangunan yg baru nak di jual,kosong dan sepi dari sebelumnya.tahap ke'boring'an menusuk jiwa aku ni.parking mutor biasanya penuh sesak,skang ni kosong.tandas pn kering semacam je,kalau biasa wajib da harta2 peninggalan yg meloyakan.kat masjid lak ada 1 saff je,2 pun penuh dgn geng2 negro.nasib baik la aku xgelap mcm diorang,kalu x mesti dah tertukar aku ngan diorang hehehe

Kat bilik nasib baik ada rahim yg setia menemani aku meng'online hehehe..time internet kuat n laju ni xde plak benda aku nak buka haihhh..nak kaluar pn kena pakai duit,dah la skrg ni tgh pokai tahap cipan.nasib baik la rahim bwk blk makanan lebih bdk2 training sukan..kl x megi la makanan rugi aku hu3..tunggu ptptn masuk mcm tggu durian luruh..aku pn xtau apekehe dgn ptptn 2.ikutkan hati nak je aku salahkan JPM bahagian biasiswa 2..tapi mn bleh,nanti kata kita ni memandai.

Apa yang aku harapkan,ummi abah n adik beradik aku n si dia tak lupakan aku aku di sini..aku bukan saja2 xnak balik tapi aku dah lame bercadang nak beraya di sini..

Pape pun maaf dariku ni..









3 comments:

SyahiranMuhd said...

Jak kalu mung dk sorang, sape jung amik gmbar tu??? err....

Ibn Ali said...

Wah, haha, takut ana.

kak_cik said...

kalo sye x de kekuatan la nak beraye sesorang kat kuis,,,hehe dok sggup la...

Powered by bomb mp3 search engine
Powered by Bomb Mp3 Music Player